Remedii florale Bach

tl_files/images/bach1.jpg

Ce sunt remediile Bach?

Sunt un dar din partea naturii, flori din plante salbatice si neotravitoare. Din aceste flori se prepara remedii care ne echilibreaza emotiile si ne ajuta sa vindecam acea parte a fiintei noastre atat de expusa stresului si traumelor - planurile mental si emotional.

In alte cazuri, florile ne pot sustine in remedierea unor imperfectiuni ale personalitatii, care se cer a fi transformate pentru a ne putea bucura pe deplin de viata. Intre sentimente si boala exista o relatie de cauzalitate si precedenta, adica dezechilibrele emotionale, preced si determina boala fizica, prin slabirea sistemului imunitar si a vitalitatii. Schimbarea atitudinii fata de boala, viata, fata de cei din jur si noi insine determina o recuperare mai rapida, prin activarea potentialului de vindecare.

Filosofia Dr. Bach

Doctorul Bach spune: "Dupa cum in mila Lui, Dumnezeu ne-a dat hrana sa mancam, tot asa a pus printre ierburile campului plante frumoase care sa ne vindece cand suntem bolnavi. Acestea se afla acolo pentru a intinde omului o mana de ajutor in ceasurile negre de uitare in care el pierde din vedere Divinitatea sa si permite norului de frica sau de durere sa-i intunece vederea. Fiecarei plante ii corespunde o calitate, iar menirea ei este sa intareasca aceasta calitate, astfel incat personalitatea sa se poata ridica deasupra defectului care este obstacolul particular. Remediile sunt inzestrate cu o putere precisa de vindecare care este separata de credinta, iar actiunea lor nu depinde de cel care le administreaza, asa cum un anestezic face un pacient sa doarma indiferent daca ii este dat de asistenta sau de medic."

tl_files/images/bach2.jpgRemediile florale descoperite de doctorul Edward Bach constituie o metoda blanda de vindecare, de echillibrarea mentala si emotionala prin reconectarea la noi insine. Fiecare remediu reprezinta o cheie pentru deblocarea unei insusiri pe care o avem deja in adancul nostru. Astfel, o persoana tematoare, lipsita de incredere, va descoperi curajul si puterea de a lua decizii importante, precum si de a reusi sa-si pastreze calmul in cele mai solicitante situatii.  O persoana in general aspra, critica, nerabdatoare isi va putea arata rabdarea si impartasi sfaturi constructive catre cei din jur. Depresia, tristetea, angoasa mentala nu sunt decat straturi sub care se ascund optimismul, bucuria de a trai si iubirea.

Simplitatea si naturaletea acestei terapii ne descopera propriul potential de vindecare si de manifestare a Fiintei ce suntem cu adevarat.

Cele 38 de remedii sunt impartite in sapte grupe traditionale, bazandu-se pe dificultatile emotionale care sunt tratate. Aceste grupe sunt: teama, nesiguranta, interesul insuficient in circumstantele prezente, singuratatea, suprasensibilitatea, dependenta si disperarea, ingrijorarea excesiva pentru binele celor din jur.

Iata cateva dintre aplicatiile cele mai uzuale ale remediilor florale Bach:

» Eliminarea stresului prin echilibrarea sentimentelor de ingrijorare, teama, nesiguranta, anxietate;
» Eliberarea de suferinte psiho-emotionale provocate de experiente traumatizante;
» Recuperarea emotionala dupa despartirea parintilor, divort, decesul unei persoane dragi, soc, accident, abuz sexual;
» Atacuri de panica, stari de frica, anxietate de anticipare, teama de esec, teama de singuratate;
» Timiditate, lipsa increderii in sine si probleme de comunicare, autoinvinovatire;
» Gelozie, suspiciune, neincredere in oameni, posesivitate si tendinta de a da vina pe ceilalti pentru greseli personale;
» Insomnie, oboseala, epuizare;
» Depresie, disperare, dezamagire, lipsa bucuriei de a trai;
» Diverse fobii, cum ar fi: claustrofobia, agorafobia;
» Fluctuatii emotionale in perioada adolescentei, a sarcinii, a sindromului premenstrual, a menopauzei;
» Intoleranta, tendinta spre criticism;
» Imbunatatirea controlului, in caz de blocaj emotional si imaturitate afectiva;
» Eliminarea factorilor psihici care sunt raspunzatori sau intretin diverse probleme sexuale.

In functie de situatie, exista doua modalitati in care ne putem ajuta cu remediile florale Bach: intern sau atunci cand este cazul le putem folosi si ca aplicatii externe.

Remediile florale Bach se pot picura in apa plata, ceai, se pot amesteca chiar si in mancare, mai ales in cazul animalelor si al copiilor. Se pot lua la orice ora din zi sau din noapte, inainte, in timpul sau dupa masa, eficienta remediilor fiind aceeasi.

In starile acute, sentimentele se pot schimba de la o zi la alta, uneori chiar de la o ora la alta, iar remediile trebuie schimbate in consecinta. Asadar, in starile trecatoare, ocazionale, pentru o echilibrare rapida a emotiilor si a comportamentului se picura remediile selectionate intr-un pahar cu apa plata: cate 2 picaturi din fiecare esenta individuala si cate 4 picaturi daca dorim sa adaugam Rescue Remedy. Din acest pahar se iau inghitituri mici, din timp in timp, pana ne revenim.

Pentru tratarea unor dezechilibre emotionale mai vechi sau adanc inradacinate este necesara prepararea unei sticlute de tratament, (continand o combinatie de maxim 6-7 remedii) din care se iau zilnic picaturi pentru o vreme mai indelungata. Doza minima zilnica: 4 picaturi de 4 ori pe zi. Bineinteles ca putem lua chiar mai des, spre exemplu de 6-8 ori pe zi. Ceea ce este important este sa nu luam mai putin de patru picaturi de patru ori pe zi.

Nu au efecte toxice si nu interactioneaza cu alte medicamente.

Programari online

Click aici

Newsletter