Psihoterapie

tl_files/images/poza-psiho3.jpgPsihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicină și psihologie

Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferință psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale. (definiția dată psihoterapiei de către FRP- Federația Română de Psihoterapie). Respectiv psihoterapia este o relație interpersonală intenționată utilizată de un psihoterapeut cu formare de specialitate cu scopul de a ajuta un client privitor la problemele sale de viață.

Psihoterapia este un spatiu sigur, confidential, in care te simti acceptat si in care poti explora fortele constiente si inconstiente care iti motiveaza comportamentele. Intr-o psihoterapie poti deveni constient de lumea ta interioara si vei dobandi o privire mai obiectiva asupra dificultatilor tale.

Problemele psihologice se trateaza prin comunicarea si prin relatia cu terapeutul , relatie profesionala bazata pe principii , structura si tehnici terapeutice .

Psihoterapia, consilierea psihologica, dezvoltarea personala se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa se dezvolte din punct de vedere psihologic, persoanelor care trec prin situatii de viata carora nu le mai fac fata la un moment dat.

Apariţia unor situaţii noi de viaţă care generează inadaptare, neplăcere psihică şi fizică, relaţii inadecvate cu ceilalţi, traume din prezent sau trecut, negăsirea spontaneităţii, nemulţumiri generate de performanţele profesionale... ar putea fi câteva motive de a ajunge să cauţi un cabinet de psihoterapie sau consiliere. Cu alte cuvinte, mediul "psi" este căutat atunci când apare o sursă de nefericire, neîmplinire, un simptom sau atunci când cineva simte o dorinţă de schimbare, de maturizare.

tl_files/images/poza-psiho5.jpgIncepi sa realizezi ca exista si ALTCEVA :
» bucurie
» relaxare
» autocontrol
» multumire
» curaj
» optimism
» gandire pozitiva

Programari online

Click aici

Newsletter